Zoeken

Tyjani Beztati schittert op Glory 93 (video)

22 juli 2024 - 11:20 - Sport

©

Tyjani Beztati heeft zijn debuut in de weltergewichtdivisie van Glory bekroond met een overwinning op voormalig wereldkampioen Endy Semeleer. In een zinderend gevecht in het Rotterdamse Topsportcentrum wist Beztati de jury unaniem te overtuigen.

De 25-jarige kickbokser, bijgenaamd ’The Wonderboy’, begon fel en domineerde de eerste ronde. Semeleer kwam laat op gang en slaagde er niet in om het tij te keren. Beztati toonde zijn technische vaardigheden en ontweek behendig de aanvallen van zijn tegenstander.

Lees ook: Kickbokser Tyjani Beztati wint en draagt titel op aan vrouwen met borstkanker

Na afloop richtte Beztati zijn pijlen op de huidige wereldkampioen Chico Kwasi. "Champ tegen champ, hij is de volgende", aldus de zelfverzekerde kampioen. "Die partij gaat nog makkelijker zijn dan deze," verklaarde de zoon van een Marokkaanse vader en een Surinaamse moeder.

Lees ook: Glory 87: Marokkaan Tyjani Beztati bevestigt heerschappij (video)

Tyjani Beztati genoot de steun van zijn vrienden en familie, onder wie Oranje-international Xavi Simons. "Het is heel belangrijk voor me dat hij er is", zei Beztati over de aanwezigheid van Simons. "Maar niet alleen Xavi, ook mijn andere vrienden, mijn familie en mijn team. Mijn ogen gingen na afloop meteen naar hen. Ik ben ze zo dankbaar."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team