Zoeken

Verdwenen auto teruggevonden na bizarre Marokko-trip

18 september 2024 - 09:40 - Wereld

©

Een 27-jarige vrouw uit Parijs, Sarah, verhuurde haar Mercedes via een particulier platform. Wat volgde was een bizarre odyssee waarbij haar auto uiteindelijk in jet zuid-Franse Narbonne werd teruggevonden, na een onverklaarbare trip naar Marokko.

Sarah verhuurde haar Mercedes Classe A begin augustus voor tien dagen aan een zekere Luka voor 1800 euro. Toen de huurperiode verstreek en ze niets meer van Luka hoorde, waarschuwde ze de politie. Haar auto werd gelokaliseerd bij Montpellier, maar de bestuurster beweerde het voertuig in Lyon te hebben gekocht. Zonder bewijs dat het om Sarah’s auto ging, liet de politie haar gaan.

Lees ook: Parkeerwachter verdwijnt met auto Marokkaanse Nederlander in Marina Smir

De jonge vrouw bleef echter zoeken en vond haar auto terug in Narbonne. Opnieuw werd de auto aangehouden, maar weer mocht de bestuurster doorrijden na controle van de papieren. Tot Sarah’s verbazing bleek haar auto vervolgens via Spanje naar Marokko te zijn gereden. Het signaal verdween, maar enkele dagen later dook de auto weer op in Narbonne, na een terugreis door Spanje en Frankrijk.

Sarah stapte naar de rechtbank in Narbonne, overtuigd van haar eigendomsrecht. Het Openbaar Ministerie blokkeerde de auto en de bestuurster werd ondervraagd. Ze beweerde de auto online te hebben gekocht voor 19.000 euro van een zekere Ethan, zonder de papieren grondig te controleren. Een deel van het geld was contant betaald, de rest naar een bankrekening van Luka.

Lees ook: Belg probeert verzekering op te lichten van 80.000 euro: auto is in Marokko!

De officier van justitie twijfelde aan de goede trouw van de bestuurster en oordeelde dat Sarah de rechtmatige eigenaar bleef. De auto werd aan Sarah teruggegeven en er loopt nu een onderzoek naar oplichting in Lyon en Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team