Zoeken

Autodiefstal in Marokko brengt autoverhuurbedrijven in crisis

8 september 2024 - 08:00 - Economie

©

Autoverhuurbedrijven in Marokko worden geconfronteerd met een ernstige crisis als gevolg van aanhoudende autodiefstallen. Zonder adequate reactie van de directeur-generaal van de nationale veiligheid, Abdelatif Hammouchi, dreigt de situatie verder te escaleren.

"We zitten midden in een crisis door de herhaaldelijke diefstallen van onze huurauto’s," verklaart een bezorgde eigenaar van een autoverhuurbedrijf. Het probleem is volgens hem geen incident meer, maar een wijdverbreid fenomeen dat het voortbestaan van de sector bedreigt. Veel klanten maken misbruik van juridische mazen in de wet of gebruiken zelfs valse identiteiten om auto’s te huren die vervolgens nooit meer terugkeren.

Lees ook: Strengere regels voor autoverhuur in Marokko

Om zich tegen deze praktijken te beschermen, zien verhuurbedrijven zich genoodzaakt strengere maatregelen te nemen, zoals het eisen van hogere waarborgsommen en het uitvoeren van grondige achtergrondchecks bij klanten. "Maar dit heeft een negatieve impact op onze activiteiten en ondermijnt het vertrouwen van klanten," aldus de eigenaar.

De Federatie van Autoverhuurbedrijven heeft daarom een dringende oproep gedaan aan Abdelatif Hammouchi, de directeur-generaal van de nationale veiligheid. Ze vragen om betere veiligheidsmaatregelen en technische middelen om de echtheid van identiteitsdocumenten van potentiële huurders te controleren. Dit moet fraude en diefstal tegengaan en de toekomst van de sector veiligstellen.

Lees ook: Marokkaanse autoverhuursector in zwaar weer

Daarnaast pleit de federatie voor extra veiligheidsmaatregelen, zoals intensievere elektronische surveillance en betere communicatie tussen verhuurbedrijven en de politie. Dit zou de bescherming verhogen en de politie helpen om misdaden te voorkomen en op te lossen. Ook vragen ze om snellere implementatie van technische oplossingen om de echtheid van klantdocumenten te verifiëren. De autoverhuurbranche in Marokko staat voor een grote uitdaging en hoopt op snelle actie van de autoriteiten om de crisis het hoofd te bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team