Zoeken

Walid Regragui wil Bayern-talent Adam Aznou bij selectie

17 augustus 2024 - 08:00 - Sport

©

De jonge Bayern München-speler Adam Aznou staat op het punt om zijn debuut te maken voor het Marokkaans elftal. Volgens verschillende bronnen heeft bondscoach Walid Regragui de linksback opgenomen in de voorlopige selectie voor de komende trainingsstage in september.

Als deze uitnodiging bevestigd wordt, is dat een belangrijke stap in de startende carrière van Aznou. Hij zou zijn eerste minuten kunnen maken voor het Marokkaanse A-elftal tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup 2025 tegen Lesotho en Gabon.

Lees ook: Adam Aznou begint profcarrière bij Bayern München

Regragui ziet in Aznou een mogelijke oplossing voor de al langer bestaande problemen op de linksbackpositie. De 17-jarige speler, die zijn opleiding genoot bij de jeugdopleiding van FC Barcelona (La Masia) voordat hij in 2022 naar Bayern München vertrok, heeft onlangs het vertrouwen gewonnen van zijn trainer Vincent Kompany. Hij mocht afgelopen dinsdag starten in de oefenwedstrijd tegen Tirol.

Deze basisplaats, in een wedstrijd die Bayern met 4-0 won, bevestigt de ontwikkeling van de Marokkaanse voetballer. Het lijkt erop dat hij binnenkort een vaste waarde zal worden in het Marokkaanse elftal.

Lees ook: Bayern-talent Adam Aznou kiest voor Marokko

Marokko moet echter snel handelen, want ook Spanje heeft interesse in Adam Aznou. De jonge speler heeft ook de Spaanse nationaliteit en is gewild door de Spaanse nationale ploeg. Spanje weet dat Aznou teleurgesteld was dat hij niet werd geselecteerd door Tarik Sektioui voor de Olympische Spelen in Parijs, waar het Marokkaanse team de bronzen medaille won.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team