Zoeken

Walid Regragui, één van de hoogste salarissen ter wereld

4 oktober 2024 - 21:20 - Sport

©

De salarissen van bondscoaches in Afrika lopen sterk uiteen, afhankelijk van het land waarvoor ze werken. Walid Regragui, bondscoach van Marokko, behoort tot de best betaalde coaches van het continent.

Met een maandsalaris van 70.000 euro staat Walid Regragui op de vierde plaats in de top 10 van best betaalde bondscoaches in Afrika. De Frans-Marokkaanse coach heeft deze positie te danken aan zijn prestaties met het Marokkaans elftal, dat geschiedenis schreef door als eerste Afrikaanse team de halve finale van een WK te bereiken.

Lees ook: Marokkaans elftal: coach Jorge Vilda verliest deel salaris

De lijst wordt aangevoerd door Vladimir Petkovic, bondscoach van Algerije. Met een maandsalaris van 135.000 euro is de Kroatische trainer de best betaalde coach in Afrika. Op de tweede plaats staan Hugo Broos (Zuid-Afrika) en Emerse Faé (Ivoorkust), die beiden 75.000 euro per maand verdienen. James Kwesi Appiah (Soedan) staat vijfde met 48.000 euro per maand. Daarna volgen Aliou Cissé (46.000 euro per maand), die onlangs werd ontslagen als bondscoach van Senegal, Otto Addo (Ghana, 45.300 euro per maand) en Marc Brys (Kameroen, 44.000 euro per maand).

Lees ook: Salaris Marokkaanse internationals: wie verdient het meest?

Onderaan de top 10 staan Hossam Hassan (Egypte, 30.000 euro per maand) en Tom Saintfiet (Mali) en Amir Abdou (Mauritanië), die elk 20.000 euro per maand verdienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team