Zoeken

WhatsApp: nieuwigheid voor Marokkanen

11 oktober 2024 - 21:20 - Marokko

©

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, introduceert binnenkort zijn AI-chatbot, Meta AI, in Marokko.

Na de lancering in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en recent het Verenigd Koninkrijk, zal de slimme assistent de komende weken beschikbaar zijn voor Marokkaanse gebruikers, bevestigt het bedrijf. Ook Algerije, Egypte en verschillende landen in Azië en het Midden-Oosten krijgen toegang tot Meta AI.

Lees ook: Marokko: WhatsApp-gebruik verboden bij justitie

De chatbot biedt tal van innovatieve functies, zoals het genereren van afbeeldingen op basis van tekstuele beschrijvingen, het voorstellen van recepten met beschikbare ingrediënten en het beantwoorden van complexe vragen over diverse onderwerpen. Meta AI kan ook dienen als persoonlijke assistent door praktische tips en ideeën voor activiteiten te geven.

Meta AI is in eerste instantie beschikbaar in het Engels, maar zal binnenkort ook Arabisch en andere talen ondersteunen. Meta wil de chatbot voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken door hem te integreren in zijn verschillende platforms. Gebruikers kunnen straks met Meta AI communiceren via Facebook, Instagram, Messenger en WhatsApp.

Lees ook: Whatsapp gehackt, veel slachtoffers in Marokko

De lancering roept wel vragen op over de bescherming van persoonsgegevens. Meta verzekert dat gesprekken met de AI veilig worden opgeslagen en dat gebruikers hun gespreksgeschiedenis kunnen verwijderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team