Zoeken

Yassine Bounou naar Olympische Spelen?

26 juni 2024 - 22:10 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalwereld is in de ban van de mogelijke deelname van Yassine Bounou aan de Olympische Spelen in Parijs, die plaatsvinden van 26 juli tot 11 augustus.

Walid Regragui, bondscoach van de Atlas Leeuwen, en Tarik Sektioui, coach van het olympisch team, zijn druk bezig om de ervaren keeper van het Saoedische Al-Hilal FC over te halen om zich bij het olympisch team aan te sluiten.

Lees ook: Olympische Spelen: Marokko worstelt door afwezige spelers

De vraag of Yassine Bounou samen met Munir El Kajoui op de definitieve spelerslijst zal staan, houdt de gemoederen bezig. Volgens Kooora heeft Regragui, die toezicht houdt op de nationale teams, onlangs gesproken met Bounou, die momenteel op vakantie is in Marokko. Een officiële aankondiging over zijn deelname zou binnenkort kunnen volgen.

Het samenstellen van de definitieve selectie voor de Olympische Spelen lijkt soepeler te verlopen dan verwacht. Verschillende clubs hebben toegestemd om hun Marokkaanse spelers vrij te geven voor het toernooi. Onder hen zijn Abdessamad Ezzalzouli van Real Betis, Ilias Akhomach van Villarreal, Yassine Kechta en Oussama Targhalline van Le Havre AC, Eliesse Ben Seghir van Monaco en spelverdeler Benjamin Bouchouari van Saint-Étienne.

Lees ook: Spelers Olympisch elftal samen op vakantie in Marrakech (foto’s)

Het Marokkaans olympisch team is ingedeeld in Groep B samen met Argentinië, Oekraïne en Irak. De kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs werd veiliggesteld door de overwinning van de Atlaswelpen op de U23 Africa Cup in 2023, een primeur in de geschiedenis van het Marokkaans voetbal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team