Zoeken

Youssef En-Nesyri vertrekt naar Turkije

22 juli 2024 - 17:10 - Sport

©

Youssef En-Nesyri, de Marokkaanse spits van Sevilla, maakt de overstap naar het Turkse Fenerbahçe. De transfer komt er na een intensieve lobby van Fenerbahçe-trainer José Mourinho, die de aanvaller wist te overtuigen ondanks interesse uit Italië en Saoedi-Arabië.

De Atlas Leeuw tekent een contract voor vier seizoenen bij de Turkse topclub, waar hij hoopt zijn succesvolle periode bij Sevilla voort te zetten. In Spanje scoorde hij in vier jaar tijd 73 doelpunten en won hij twee keer de Europa League.

Lees ook: Mourinho wil Youssef En-Nesyri naar Fenerbahçe halen

De transfersom bedraagt naar verluidt 25 miljoen euro, waarvan een deel variabel is, meldt Mundo Deportivo. En-Nesyri’s oude club Leganés ontvangt 10 procent van de meerwaarde die Sevilla op de spits maakt. De Atlas Leeuw zelf onderhandelde een jaarlijkse salaris van 6 miljoen euro.

Lees ook: Topclubs in race voor Youssef En-Nesyri

Begin deze week reist Youssef En-Nesyri naar Istanbul voor de medische keuring, waarna de transfer definitief wordt afgerond. De Marokkaanse international hoopt bij Fenerbahçe zijn carrière een nieuwe impuls te geven onder leiding van de ervaren Mourinho.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team