Zoeken

Aanleg snelweg Guercif-Nador in volle gang

29 juli 2024 - 22:10 - Marokko

©

De aanleg van de nieuwe snelweg tussen Guercif en Nador gaat gestaag door. Het Marokkaanse ministerie van Uitrusting en Transport heeft onlangs een aanbesteding uitgeschreven voor de bouw van het tweede deel van de weg, het 40,5 kilometer lange traject tussen Saka en Driouch. Geïnteresseerde bedrijven kunnen tot 23 september 2024 hun voorstellen indienen.

De snelweg Guercif-Nador wordt in totaal 104 kilometer lang en moet de stad Nador en de nieuwe haven Nador West Med aansluiten op het nationale snelwegennet. Het project is opgedeeld in drie delen: Guercif-Saka (36,5 km), Saka-Driouch (40,5 km) en Driouch-Nador West Med (27,2 km). Naast de aanleg van de tweebaansweg met vluchtstrook, worden er ook zes bruggen, 46 duikers, een knooppunt bij Saka en 18 heringerichte wegen gebouwd.

Lees ook: Nieuwe ontwikkeling voor snelweg Guercif-Nador

De totale kosten van het project worden geraamd op 7,4 miljard dirham, omgerekend zo’n 650 miljoen euro. De Afrikaanse Ontwikkelingsbank (BAD) financiert een deel van de aanleg. De nieuwe snelweg moet de reistijd tussen Guercif en Nador aanzienlijk verkorten, van drie uur naar slechts anderhalf uur. Dit zal niet alleen het verkeer vlotter laten verlopen, maar ook het aantal ongelukken op deze drukke route verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team