Zoeken

Abdelhamid Sabiri onthult schokkend bod van Al-Fayha

25 september 2024 - 18:00 - Sport

©

Abdelhamid Sabiri heeft openhartig gesproken over zijn vertrek bij de Saoedische club Al-Fayha en zijn overstap naar Fiorentina in Italië. De reden? Een teleurstellend contractvoorstel.

"Eerlijk gezegd wilde ik bij Al-Fayha blijven", vertelde Sabiri in een interview met Arriyadiyah. "Ik heb drie maanden gewacht om het contract te tekenen waar we het al over eens waren, maar uiteindelijk boden ze me een contract aan dat vier keer lager was dan dat van vorig seizoen." De Marokkaanse international kreeg in die drie maanden genoeg aantrekkelijke aanbiedingen van andere Saoedische clubs, maar hij sloeg ze allemaal af omdat hij "bij Al-Fayha wilde blijven".

Lees ook: Abdelhamid Sabiri: van pizzabezorger tot professionele voetballer

De Atlas Leeuw benadrukt dat hij een goede relatie had met coach Vuk Rasovic, evenals met het bestuur en de spelers. "Er was niets negatiefs, mijn relaties met de spelers waren erg goed. Ik denk dat we een heel goed seizoen hebben gehad", aldus Sabiri, die ook het "zeer hoge" technische niveau van de Saoedische competitie erkende. Hij waardeerde de "grote kwaliteiten" van de vele Marokkaanse spelers die daar actief zijn.

Hoewel Abdelhamid Sabiri zijn carrière nu voortzet bij Fiorentina, sluit hij een terugkeer naar Saoedi-Arabië niet uit. "Ik heb een clausule die me in staat stelt gratis te vertrekken." De jonge speler, geboren op 28 november 1996 in Kelaat M’Gouna in de provincie Errachidia, begon zijn carrière in 2016 bij de Duitse club Nürnberg, voordat hij in 2017 naar het Engelse Huddersfield vertrok. In 2019 keerde hij terug naar Duitsland om voor Paderborn te spelen. Een jaar later verhuisde hij naar Ascoli, waar hij twee seizoenen bleef voordat hij begin 2022 werd aangetrokken door Sampdoria.

Lees ook: Abdelhamid Sabiri succesvol geopereerd

Op internationaal niveau speelde hij vijf wedstrijden voor het Duitse elftal onder 21 voordat hij ervoor koos om voor Marokko uit te komen. De Atlas Leeuw heeft al elf interlands voor Marokko gespeeld, waaronder vijf tijdens het WK 2022 in Qatar, waar Marokko geschiedenis schreef als eerste Afrikaanse en Arabische team dat de halve finale van het wereldkampioenschap bereikte. Hij scoorde een prachtig doelpunt in de wedstrijd van Marokko tegen België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team