Zoeken

Abdessamad Ezzalzouli nu al topscorer van Betis

17 september 2024 - 07:00 - Sport

©

De Marokkaanse aanvaller Abdessamad Ezzalzouli heeft vrijdagavond het openingsdoelpunt gescoord in de wedstrijd van Real Betis tegen Leganés (2-0). Dit doelpunt droeg bij aan de eerste overwinning van zijn club in de Spaanse competitie dit seizoen.

Ez Abde beleeft een opmerkelijke start van het seizoen. De Marokkaanse international was een van de belangrijkste spelers in de overwinning van Betis, door in de 74e minuut de score te openen na enkele gemiste kansen in de eerste helft. De Atlas Leeuw was in topvorm en bezorgde de verdediging van de tegenstander de nodige problemen.

Dit seizoen heeft Ezzalzouli al drie doelpunten in zes wedstrijden gescoord, waarmee hij de topscorer van Betis is. Hij is ook de speler met de meeste speeltijd (380 minuten), na Rui Silva, Diego Llorente en Romain Perraud. De jonge speler hoopt dit momentum vast te houden en het beste uit zichzelf te halen. "Ik heb meer zelfvertrouwen. De dingen gaan goed voor me en dat helpt. Ik zal blijven werken om nog veel meer doelpunten te maken en assists te geven", zei hij vrijdag tegen de pers na de overwinning op Leganés.

Ez Abde is vastbesloten om dit seizoen zijn stempel te drukken bij Betis, vooral na het vertrek van Ayoze Pérez naar Villarreal. De Marokkaanse vleugelspeler kwam voor 7,5 miljoen euro over van Barça, met een terugkoopoptie voor Barcelona. Zijn contract bij Betis loopt tot 2028.

Ondanks aantrekkelijke aanbiedingen tijdens de zomertransferperiode koos de Atlas Leeuw ervoor om bij Betis te blijven en het vertrouwen van coach Manuel Pellegrini te winnen. Ez Abde nam ook deel aan de Olympische Spelen in Parijs met Marokko, waar hij een uitstekende prestatie leverde. De aanvaller scoorde twee doelpunten en gaf drie assists tijdens het toernooi, waarmee hij bijdroeg aan de historische bronzen medaille van het Marokkaans elftal, hun eerste olympische medaille ooit.