Zoeken

Advocate Mazan-zaak Nadia El Bouroumi bedreigd

23 september 2024 - 12:10 - Wereld

©

Nadia El Bouroumi, de advocate die twee mannen verdedigt in de geruchtmakende verkrachtingszaak in het Franse Mazan, heeft een klacht ingediend wegens intimidatie en bedreigingen. Dit nadat ze online kritiek kreeg voor video’s die ze op sociale media plaatste over de zaak.

El Bouroumi, die bijna 50.000 volgers heeft op Instagram, deelde video’s waarin ze commentaar gaf op de zaak. In één video danste ze op het nummer ’Wake Me Up Before You Go-Go’ van Wham!, in een andere bekritiseerde ze het gedrag van het slachtoffer, Gisèle Pélicot. Deze video’s leidden tot verontwaardiging.

Lees ook: Bekende Marokkaanse advocaat met dood bedreigd door extreemrechts

Nadia El Bouroumi verdedigt zich tegen de aantijgingen van ongepast gedrag. Ze zegt dat haar video’s uit hun context zijn gehaald en verkeerd geïnterpreteerd. Ze benadrukt dat ze sinds het begin van de controverse wordt lastiggevallen en dat ze met humor reageerde op de beledigingen en vernederingen die ze ontving.

De advocate beweert dat haar video’s bedoeld waren om het concept van ’onderwerping onder invloed van drugs’ te bespreken en de gevolgen daarvan voor het slachtoffer. Ze stelt dat ze het recht heeft om zich uit te spreken in de rechtszaal en dat de media de publieke opinie manipuleren.

In een poging haar goede bedoelingen te tonen, publiceerde Nadia El Bouroumi een verklaring waarin ze benadrukt dat ze nooit de bedoeling had om de spot te drijven met Gisèle Pélicot, die ze als een kwetsbaar slachtoffer beschouwt. Dit was echter niet voldoende om de kritiek te stoppen.

Lees ook: Antwerpse advocaat Omar Souidi veroordeeld na vluchtmisdrijf

Nadia El Bouroumi heeft aangekondigd dat ze een klacht zal indienen tegen onbekenden wegens beledigingen en intimidatie. Ze zegt dat ze haatmails en berichten ontvangt op sociale media, zelfs op de accounts van haar dochters. Ze is ook van plan een klacht in te dienen bij de Franse mediawaakhond Arcom, omdat ze vindt dat de media de publieke opinie manipuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team