Zoeken

Afrikaans voetbal: politieke inmenging komt Algerije duur te staan

1 mei 2024 - 17:00 - Sport

©

Het Algerijnse voetbalteam USM Alger is uitgesloten van deelname aan Afrikaanse competities voor de komende twee jaar. De beslissing werd genomen door het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS) na een reeks incidenten tijdens een halve finale van de CAF Confederation Cup.

Union Alger weigerde te spelen tegen de Marokkaanse club Renaissance Berkane omdat de spelers van Berkane shirts droegen met een kaart van Marokko waarop de Sahara was opgenomen. Algerije betwist de soevereiniteit over dit gebied. De CAF beboette Union Alger en beval de club om de wedstrijd te spelen, maar USM Alger weigerde opnieuw.

Lees ook: RS Berkane shirts hit in Marokko

Het TAS bevestigde de beslissing van de CAF om USM Alger uit te sluiten van Afrikaanse competities. De sanctie kan ook gevolgen hebben voor het Algerijns elftal. De CAF zal de zaak tijdens de komende vergaderingen bespreken.

Lees ook: Algerije boycot Marokko opnieuw

De finale van de CAF Confederation Cup wordt gespeeld tussen Renaissance Berkane en de Egyptische club Zamalek. De eerste wedstrijd is op 12 mei, de tweede wedstrijd op 19 mei.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team