Zoeken

Algerijnse worstelaarster weigert gevecht met Marokkaanse

26 mei 2024 - 21:00 - Sport

©

De Marokkaanse Malak Sabry heeft de gouden medaille gewonnen in de categorie 73 kilogram tijdens het Arabisch kampioenschap worstelen in Jordanië. Haar Algerijnse tegenstandster, Melissa Belaid, trok zich onverwachts terug.

Sabry, die haar categorie gedurende het hele toernooi had gedomineerd, stond in de finale zonder tegenstander. Belaid gaf een blessure op als reden voor haar terugtrekking. Volgens verschillende betrouwbare bronnen zou de ware reden voor Belaid’s terugtrekking echter de kaart van Marokko met inbegrip van de Sahara zijn, die op de shirts van het Marokkaanse team stond.

Lees ook: Algerije stapt naar Internationaal Olympisch Comité in conflict met Marokko

Deze designkeuze heeft herhaaldelijk tot protesten geleid van Algerijnse atleten en functionarissen. De Internationale Worstelfederatie (FILA) had de aanvraag van de Marokkaanse Worstelfederatie om de volledige kaart op hun shirts te laten drukken eerder al goedgekeurd. Deze beslissing heeft sindsdien geleid tot tal van Algerijnse terugtrekkingen tijdens internationale wedstrijden met Marokkaanse atleten.

Dit incident herinnert aan de shirt-controverse van vorige maand, toen het Algerijnse voetbalteam USM Alger weigerde te spelen tegen RS Berkane vanwege hun shirt met de volledige kaart van Marokko. USM Alger trok zich terug uit de heen- en terugwedstrijd van de halve finale van de CAF Confederation Cup, wat resulteerde in hun diskwalificatie en de kwalificatie van Berkane voor de finale tegen Zamalek uit Egypte.

Lees ook: Algerije lijdt nieuwe nederlaag bij Hof van Arbitrage voor Sport

Naast de overwinning van Sabry presteerde het Marokkaanse worstelteam goed tijdens het toernooi. In de categorie vrij worstelen onder 23 jaar wonnen de Marokkanen Tarik Benhachem en Saad Amandar allebei goud. Benhachem won de categorie 57 kilogram nipt (7-5) van de Jordaniër Suhib Ramzi Al-Marafi, terwijl Amandar de categorie 86 kilogram won door Omar Fawzi Al-Lahham te verslaan (8-5).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team