Zoeken

Ambassadeur van Nederland verlaat Marokko

3 augustus 2024 - 18:00 - Marokko

©

Na een missie van vier jaar heeft de Nederlandse ambassadeur in Marokko, Jeroen Roodenburg, zijn taken overgedragen aan zijn opvolger. Roodenburg blikt terug op een periode waarin de banden tussen beide landen zijn versterkt.

In een bericht op LinkedIn schrijft Roodenburg: "Na vier drukke jaren komt er een einde aan mijn tijd als ambassadeur van Nederland in Marokko. Ik heb er enorm van genoten." Hij benadrukt dat de relatie tussen Nederland en Marokko weer op het juiste spoor zit en dat er kansen zijn die gegrepen moeten worden en uitdagingen die aangepakt moeten worden. Dit kan alleen in een sterke samenwerking, aldus Roodenburg.

Lees ook: Nederlandse ambassadeur in Marokko zingt "Zine Li Aatak Allah" voor diplomaten (video)

De vertrekkende ambassadeur draagt het vertrouwen over aan zijn "gewaardeerde collega" Dirk Jan Nieuwenhuis, die kan rekenen op de steun van het team op de ambassade en de consulaten in Casablanca en Nador. Roodenburg spreekt zijn dankbaarheid uit voor de hartelijke ontmoetingen die hij in heel Marokko heeft gehad met autoriteiten, maatschappelijke organisaties, ondernemers en Nederlanders die in Marokko wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team