Zoeken

Amine Harit weigert gouden contract in Rusland

7 augustus 2024 - 20:00 - Sport

©

Amine Harit, middenvelder van Olympique Marseille, heeft een aantrekkelijk aanbod uit Rusland naast zich neergelegd. Zijn land- en teamgenoot Azzedine Ounahi heeft daarentegen een aanbieding gekregen om in de Spaanse competitie te gaan spelen.

Volgens een journalist van de Franse zender Canal Plus bood de Russische club Zenit Sint-Petersburg Harit een jaarsalaris van 10 miljoen euro aan tijdens de zomerse transferperiode, meldt Transfer News Live. De Marokkaanse middenvelder van Olympique Marseille, wiens contract loopt tot 30 juni 2027, ging echter niet in op het Russische voorstel. Dit salaris zou meer dan drie keer zo hoog zijn als zijn huidige jaarsalaris bij Marseille, dat naar schatting 3 miljoen euro bedraagt.

Lees ook: Spanningen tussen Amine Harit en Walid Regragui?

Amine Harit speelde twee seizoenen (2021-2023) op huurbasis van Schalke 04 bij Marseille. Afgelopen zomer nam Olympique Marseille hem definitief over voor 5 miljoen euro. De Marokkaanse international (24 interlands) scoorde 8 doelpunten en gaf 15 assists in 94 wedstrijden voor Olympique Marseille.

Naast Amine Harit heeft ook Azzedine Ounahi een aanbieding ontvangen. De directie van Olympique Marseille heeft een bod gekregen van de Spaanse club Las Palmas om de Marokkaanse middenvelder voor een seizoen te huren, meldt Foot Mercato.

Lees ook: Amine Harit: Marokkaans elftal "klaar voor actie" (video)

Ounahi kwam in de winterstop voor 8 miljoen euro naar Olympique Marseille dankzij zijn uitstekende prestaties op het WK 2022 in Qatar, waar Marokko de halve finale bereikte. Hij heeft echter moeite gehad om zijn stempel te drukken bij de Franse club. De Marokkaanse international scoorde drie doelpunten in 35 wedstrijden in alle competities afgelopen seizoen. Omdat hij niet in de plannen van de huidige trainer van Marseille past, moet de revelatie van het WK 2022 deze zomer vertrekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team