Zoeken

Anis B. opgepakt in Dubai, Nederland eist uitlevering

22 augustus 2024 - 23:00 - Wereld

©

De 30-jarige Anis B., een voortvluchtige crimineel uit Amsterdam, is gearresteerd in Dubai. Nederland heeft een uitleveringsverzoek ingediend. B. wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere geweldsmisdrijven, waaronder de moord op Serdar Ay in 2020.

Anis B. was begin 2021 zelf het doelwit van verschillende moordpogingen in Amsterdam. In mei 2021 werd zijn vriendin Ayla Mintjes dodelijk getroffen tijdens een schietpartij op de auto waarin ze samen zaten. Na dit incident vluchtte B. naar het buitenland om zowel zijn rivalen als de politie te ontlopen.

Lees ook: 30 jaar geëist voor vergismoord vriendin Anis B. in Amsterdam

De klopjacht op Anis B. werd ingegeven door zijn vermeende betrokkenheid bij verschillende geweldsmisdrijven. Hij wordt onder andere genoemd als een van de schutters die Serdar Ay per ongeluk doodschoten in 2020. Ay reed in een auto die toebehoorde aan een crimineel die het eigenlijke doelwit was van de schutters.

Voor de moord op Ay is in 2022 één verdachte veroordeeld tot 15 jaar cel voor medeplichtigheid. Na zijn veroordeling werd hij kroongetuige en legde hij belastende verklaringen af over Anis B. en anderen.

Lees ook: Tot 26 jaar cel voor moord op vriendin Anis B. in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft op basis van deze verklaringen een strafzaak opgebouwd rond vier geweldsmisdrijven, met vooralsnog vier verdachten. Anis B. wordt in deze dossiers genoemd, maar is formeel nog geen verdachte. De eerste zitting in deze zaak vindt plaats op 29 augustus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team