Zoeken

Anwar El Ghazi vindt nieuwe club na Palestina-rel bij Mainz

5 augustus 2024 - 18:00 - Sport

©

Anwar El Ghazi heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Engelse club Cardiff City FC, die uitkomt in de tweede divisie. De Marokkaans-Nederlanders voetballer kwam afgelopen november in het nieuws toen hij werd ontslagen door de Duitse club Mainz vanwege zijn uitspraken over het Israël-Palestina conflict.

Voordat hij bij Cardiff City tekende, had Anwar El Ghazi een indrukwekkende carrière bij clubs als Ajax, Lille, Aston Villa, Everton en PSV. "Hij heeft ook ervaring in de Championship, waar hij in het seizoen 2018/19 promoveerde met Aston Villa na een overwinning in de play-off finale tegen Derby County", aldus de Engelse club op zijn website.

Lees ook: Anwar El Ghazi door club ontslagen na steun aan Palestina

Begin juli won Anwar El Ghazi zijn rechtszaak tegen Mainz, die hem had ontslagen vanwege een pro-Palestijnse post op sociale media. De rechter oordeelde dat zijn uitspraken onder de vrijheid van meningsuiting vielen en dat het ontslag onterecht was. Mainz moest El Ghazi een schadevergoeding van 1,5 miljoen euro betalen en zijn contract hernieuwen.

Lees ook: Marokko: brandstofprijzen voorlopig stabiel

Anwar El Ghazi is enthousiast over zijn nieuwe club. "Ik ben erg gretig en kan niet wachten om voor deze geweldige club te spelen. De stad is fantastisch. Ik moet me thuis voelen en sinds mijn aankomst hier voel ik me goed", zei hij. Hij erkende dat hij een tijdje niet heeft gespeeld, maar is vastbesloten om snel weer in vorm te komen en het team te helpen met doelpunten, assists en zijn ervaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team