Zoeken

Marokko vreest uitbraak apenpokken

16 augustus 2024 - 18:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Gezondheid heeft de controle op apenpokken (M-Pox) verscherpt vanwege de toenemende uitbraken in Afrika. Dit besluit volgt op de classificatie van apenpokken als een internationale noodsituatie voor de volksgezondheid door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Sinds juni 2022 is er al een nationaal plan actief in Marokko, waarmee verschillende gevallen zijn opgespoord en behandeld. Hoewel de meeste infecties mild waren en geen complicaties veroorzaakten, baart de huidige situatie in Afrika zorgen. De ziekte verspreidt zich daar snel en een agressievere variant van het virus is in opkomst.

Lees ook: Marokko werkt controleplan apenpokken bij

Volgens arts Tayeb Hamdi heeft deze nieuwe variant verontrustende kenmerken, waaronder een hogere sterftecijfer van 3%. Dit vormt een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid, vooral omdat het virus zich gemakkelijker lijkt te verspreiden via seksueel contact.

Lees ook: Eerste bevestigd geval van apenpokken in Marokko

De Marokkaanse maatregelen zijn gericht op het snel opsporen van verdachte gevallen, het isoleren van besmette personen en het volgen van hun naasten. Het koninkrijk blijft alert en hoopt zo verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team