Zoeken

Arrestatie Poupette Kenza: einde van een sprookje

12 juli 2024 - 16:00 - Marokko

©

De Frans-Marokkaanse influencer Poupette Kenza, echte naam Kenza Benchrif, zit sinds donderdag in voorarrest. Ze wordt verdacht van poging tot afpersing in georganiseerd verband en criminele samenzwering.

De 24-jarige inluencer wordt sinds februari beschuldigd van poging tot afpersing door een stel uit Rouen. Volgens Le Parisien benaderde een man genaamd "Amadou" het stel en eiste 350.000 euro schadevergoeding voor Poupette Kenza, anders zou hij wraak nemen. Hij beweerde te werken voor een "Mexicaans kartel" waarvan de zoon zou zijn vermoord in opdracht van de vader van Poupette Kenza.

Lees ook: Van influencer tot gevangenis: de val van Poupette Kenza

Poupette Kenza zou "Amadou" hebben doorverwezen naar het stel omdat de vrouw haar geld schuldig zou zijn. Het zou gaan om 350.000 euro aan inkomsten die de vrouw via buitenlandse bedrijven zou hebben achtergehouden. "Amadou" zou zijn gestuurd om het geld terug te krijgen.

De politie arresteerde "Amadou" op 28 februari, waarbij een handgranaat werd gevonden. Hij ontkende elke poging tot afpersing, maar gaf toe dat hij was ingehuurd om een geschil tussen "influencers" op te lossen. Berichten op zijn telefoon leidden de onderzoekers naar Poupette Kenza.

Lees ook: Zware financiële sanctie voor influencer Poupette Kenza

Na terugkeer in Frankrijk werd Poupette Kenza begin juli ondervraagd en op 3 juli in hechtenis genomen. Op 7 juli werd ze officieel aangeklaagd en in voorlopige hechtenis geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team