Zoeken

Automobilist doet politie buigen in Marokko

29 september 2024 - 22:10 - Marokko

©

Een automobilist in Larache heeft een rechtszaak gewonnen tegen een politieagent die hem onterecht een boete had gegeven voor te hard rijden. De rechtbank oordeelde dat de agent de regels niet had gevolgd bij de snelheidscontrole.

Het incident vond plaats op 17 juli 2022. De bestuurder reed op de weg naar het strand in Larache toen hij werd aangehouden door een verkeersagent. De agent beweerde dat de man de maximumsnelheid met minder dan 20 km/u had overschreden. De bestuurder was verbaasd en betwistte de boete, omdat er geen waarschuwingsbord was dat aangaf dat er een snelheidscontrole plaatsvond. Bovendien was de agent verstopt achter een boom met zijn radarapparaat.

Lees ook: Radarcontroles Marokko: boetes nu online te betalen

De agent hield echter voet bij stuk en schreef een boete uit. De ontevreden automobilist stapte naar de rechtbank in Larache. In zijn klacht gaf hij aan dat de controle en het uitschrijven van de boete onrechtmatig waren gebeurd, omdat de meting had plaatsgevonden in een bocht en aan het einde van een afdaling, zonder enige waarschuwing.

Lees ook: Marokko: verkeersboetes betalen wordt verplicht

De rechtbank boog zich over de zaak en oordeelde dat de boete ongeldig was. Ze verwees naar bepalingen in de Wegenverkeerswet en het bijbehorende uitvoeringsbesluit, evenals naar artikelen in het Wetboek van Strafvordering. De rechter benadrukte het belang van het naleven van wetten en procedures bij verkeerscontroles. De boete werd nietig verklaard en het betaalde bedrag moest worden terugbetaald aan de automobilist. De gerechtskosten werden verhaald op de algemene schatkist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team