Zoeken

Autoriteiten verbieden zwemmen op strand in Nador

19 juli 2024 - 18:00 - Marokko

©

De lokale autoriteiten van Kariat Arkmane in Nador, hebben besloten om het strand in de wijk Villa te sluiten en zwemmen te verbieden. Dit besluit is genomen om de veiligheid van zowel inwoners als bezoekers te waarborgen.

Een woordvoerder van de autoriteiten legt uit dat er meerdere redenen zijn voor deze maatregel. Ten eerste is er geen toezicht op het strand, waardoor zwemmen gevaarlijk is. Daarnaast kampt het gebied met erosie, wat een extra risico vormt voor de veiligheid van strandgangers. Bovendien negeren veel jongeren de gevaren en zwemmen ze te ver van de kust en in diep water.

Lees ook: Broers verdronken op strand Al Hoceima

De autoriteiten hebben daarom strenge instructies uitgevaardigd die zwemmen en andere activiteiten op het strand aan het einde van de villawijk verbieden. Deze maatregelen zijn bedoeld om ongelukken te voorkomen, na meerdere gevallen van verdrinking in onbewaakte gebieden.

Lees ook: Al Hoceima beperkt zwemmen op stranden

Inwoners en toeristen worden opgeroepen om de veiligheidsvoorschriften te respecteren en onbewaakte stranden te vermijden. In plaats daarvan wordt geadviseerd om naar stranden te gaan waar wel reddingsdiensten aanwezig zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team