Zoeken

Autosnelweg Tit Mellil-Berrechid wordt eerder voltooid (video)

5 juni 2024 - 07:00 - Marokko

©

De bouw van de autosnelweg Tit Mellil-Berrechid, die het verkeer van Noord- en Oost-Marokko naar het zuiden moet vergemakkelijken, zal eerder worden afgerond dan gepland.

De werkzaamheden aan de nieuwe autosnelweg Tit Mellil-Berrechid, die in januari van start zijn gegaan, vorderen gestaag. De voortgang op de bouwplaats bedraagt al 25%, meldt Le360. De werkzaamheden zullen eerder worden afgerond dan gepland. "De ingezette teams werken actief aan het verkorten van de geplande bouwtijd, die in 2026 is vastgesteld", aldus Omar Sikkal, directeur-generaal van ADM Projet. Tarik Faïk, directeur werkzaamheden bij Mojazine, een van de bedrijven die op aan de snelweg werken, sluit zich hierbij aan: "We hebben meer dan 35 ingenieurs en technici en 300 arbeiders ingezet die alles in het werk stellen om dit intensieve tempo vol te houden. Meer dan 120 bouwmachines zijn momenteel in gebruik en we verwachten dit aantal te verhogen om de continuïteit en efficiëntie van de werkzaamheden te waarborgen."

Lees ook: Aanleg snelweg Tit Mellil-Berrechid begonnen

De autosnelweg Tit Mellil-Berrechid, met een lengte van 30 km, zal de rondweg van Casablanca (A1) verbinden met de autosnelweg Casablanca-Marrakech (A3) en de autosnelweg Berrechid-Beni Mellal (A4) ter hoogte van het knooppunt Berrechid. "Deze route maakt het niet alleen mogelijk om een aanzienlijk deel van het doorgaande verkeer om te leiden, waardoor de stadswegen van de economische hoofdstad worden ontlast, maar vereenvoudigt ook de toegang tot de luchthaven Mohammed V en Deroua", legt Omar Sikkal uit. Het project, met een totale kostprijs van 2,5 miljard dirham, omvat vier delen: Deel 1 gaat van het knooppunt Berrechid naar Deroua (11 km); Deel 2 betreft Deroua en Mediouna (10 km); de weg tussen Mediouna en de splitsing Tit Mellil (10 km) vormt deel 3 en deel 4 voorziet in de bouw van vier viaducten tussen het knooppunt Berrechid en de afrit van de luchthaven Mohammed V op de RN9. Het project maakt deel uit van het kaderprogramma tussen de staat en ADM.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team