Zoeken

Autoverhuur in Marrakech: toeristen opgelicht

13 mei 2024 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse branchevereniging van autoverhuurbedrijven klaagt bij de autoriteiten over wantoestanden in de sector in Marrakech. Vooral toeristen worden het slachtoffer van oplichting en misbruik. De branchevereniging waarschuwt dat er dringend ingegrepen moet worden, zeker met het oog op het WK 2030 dat deels in Marokko zal plaatsvinden.

In een brief aan de gouverneur van Marrakech en de directeur-generaal van de luchthavens wijst de branchevereniging op de aanwezigheid van illegale en legale autoverhuurders en privéchauffeurs die toeristen lastigvallen bij hun aankomst op de luchthaven Marrakech-Menara. Volgens de vereniging komen deze voertuigen uit andere steden en mogen ze volgens de nieuwe wetgeving die op 15 april is ingegaan, niet in Marrakech rijden.

Lees ook: Strengere regels voor autoverhuur in Marokko

Daarnaast hekelt de branchevereniging de vele oplichtingsgevallen waarvan toeristen in Marrakech het slachtoffer zijn. Deze incidenten worden vaak gefilmd en gedeeld op sociale media, wat de reputatie van de toeristische sector in Marrakech ernstig schaadt.

Lees ook: OK Mobility vestigt zich in Marrakech

De branchevereniging dringt aan op strengere controles en sancties om de wantoestanden in de autoverhuursector in Marrakech aan te pakken. Dit is volgens hen essentieel om de reputatie van Marokko als toeristische bestemming te beschermen, zeker in het kader van het WK 2030.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team