Zoeken

Baas Marokkaanse veiligheid op bezoek in Turkije

22 september 2024 - 08:50 - Marokko

©

Abdellatif Hammouchi, hoofd van de Marokkaanse nationale veiligheids- en inlichtingendienst (DGSN en DGST), bracht van 19 tot 21 september een werkbezoek aan Turkije.

Dit bezoek is onderdeel van de inspanningen om de bilaterale samenwerking op het gebied van veiligheid te versterken en ervaringen uit te wisselen over technologische ontwikkelingen en wetenschappelijke innovaties op veiligheidsgebied, zo melden de DGSN en DGST in een gezamenlijk persbericht.

Lees ook: Marokko en Turkije bundelen krachten

Tijdens dit bezoek, dat plaatsvond op uitnodiging van de Turkse autoriteiten, heeft Abdellatif Hammouchi gesprekken gevoerd met de Turkse onderminister van Binnenlandse Zaken, Munir Karaloğlu, en het hoofd van de inlichtingendienst, Salami Yıldız.

Deze ontmoetingen waren gericht op diverse veiligheidsonderwerpen van gemeenschappelijk belang, de huidige samenwerking tussen Rabat en Ankara op veiligheidsgebied, en manieren om deze samenwerking te verbeteren om de veiligheid en stabiliteit te waarborgen en gemeenschappelijke veiligheidsrisico’s en -uitdagingen aan te pakken.

Lees ook: Invloedrijk lid Al Adl Wal Ihsane gearresteerd in Turkije

Tijdens zijn werkbezoek bracht Abdellatif Hammouchi ook een bezoek aan de Internationale Beurs voor Binnenlandse Veiligheidsuitrusting (IGEF24) in Ankara. Deze beurs, die van 19 tot 21 september plaatsvond, is een internationaal platform waar de nieuwste technologische ontwikkelingen en innovaties op het gebied van veiligheid en defensie wereldwijd worden gepresenteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team