Zoeken

Bejaarde man overleden na aanval pitbull in El Jadida

23 juli 2024 - 18:00 - Marokko

©

Een zestiger is overleden nadat hij werd aangevallen door een pitbull in de wijk Saada in El Jadida. De eigenaar van de hond, een "beruchte crimineel", is gearresteerd en in hechtenis genomen.

Het incident begon met een ruzie tussen de zoon van het slachtoffer en de eigenaar van de pitbull. De eigenaar, die "in een hysterische toestand verkeerde onder invloed van drugs, had zoals gewoonlijk paniek gezaaid in de buurt op zaterdagavond 20 juli", meldt Assabah. Toen de zoon van het slachtoffer probeerde hem te kalmeren en vroeg zijn drie honden op te sluiten, werd hij aangevallen door de man en in zijn hand gebeten door één van de honden. Daarop kwam de vader, een zestiger, naar buiten om de ruzie te sussen. Maar de situatie escaleerde. Een pitbull beet hem in zijn been en liet pas na lange tijd los. De eigenaar van de pitbull was niet in staat zijn drie honden onder controle te houden.

Lees ook: Ryad (4) overleeft brute aanval door pitbull in Brussel

De man werd opgenomen in de kliniek van de CNSS in El Jadida, maar bezweek aan zijn verwondingen. Een medisch team probeerde tevergeefs een hevige bloeding te stoppen, maar de wond was te diep om te hechten. Na het incident sloeg de eigenaar van de pitbulls op de vlucht, maar kwam niet ver. De politie van El Jadida wist hem te lokaliseren in het dorp Mnadla. Hij werd gearresteerd en in hechtenis genomen.

Lees ook: Politieman schiet op doorgedraaide pitbull in Marokko

Zondag deed een team van 16 politieagenten, vergezeld door een ervaren hondentrainer, een inval in het huis van de verdachte. De hondentrainer klom op het dak van het huis en wist de drie pitbulls te vangen. De politie heeft de drie honden in een busje voor zwerf- en gevaarlijke honden meegenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team