Zoeken

Belastinginkomsten verloren door valse adressen: Marokko pakt fraude aan

26 juni 2024 - 07:00 - Economie

©

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken heeft een circulaire gestuurd naar de gouverneurs en prefecten van regio’s en provincies om de inning van de belasting op onbebouwde terreinen te verbeteren. De maatregel komt er na de vaststelling van disfunctioneren in de inning van deze belasting in een groot aantal gemeenten.

"Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken heeft een circulaire gestuurd naar de gouverneurs van regio’s en de gouverneurs van provincies en prefecturen om de gegevens met betrekking tot deze belasting op onbebouwde terreinen bij te werken," schrijft Assabah. De krant verduidelijkt dat deze informatie betrekking heeft op het aantal lopende geschillen en de door de rechtbank genomen beslissingen.

Lees ook: Marokkaanse fiscus jaagt op eigenaren vakantiewoningen

Het blad voegt toe dat "de belastingen op de oppervlakte van onbebouwde terreinen verloren gaan door bepaalde praktijken met betrekking tot valse adressen van de eigenaars van de terreinen, waardoor de belastingplichtigen aan de lokale fiscaliteit kunnen ontsnappen, om later enkel de laatste vier verschuldigde jaren te betalen, in plaats van de twintig jaar."

Lees ook: Vastgoed Marokko: overheid verplicht betaling belastingen

Sommige gemeenten verlenen ook vrijstellingen van lokale belasting. Al deze situaties worden betreurd door het departement van Abdelouafi Laftit, die de gouverneurs en prefecten heeft opgeroepen om de belasting op onbebouwde terreinen efficiënter te beheren, aangezien deze belasting bijdraagt aan de financiële autonomie van de lokale gemeenschappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team