Zoeken

België opent officieel onderzoek naar Marokkaanse inmenging

11 mei 2024 - 09:00 - Wereld

©

Het Belgische gerecht opent een officieel onderzoek naar vermeende Marokkaanse inmenging in Belgische aangelegenheden. Dat meldt de RTBF op basis van informatie van de Brusselse procureur.

De beslissing volgt op een verslag van de Centrale dienst voor de bestrijding van corruptie (CDBC) van eind december 2023. In dat verslag werden onthullingen van het RTBF-programma #Investigation over mogelijke beïnvloeding, inmenging en zelfs corruptie door Marokko in België samengevat.

Lees ook: Vrees voor toename invloed Marokko via Cultureel Centrum in Nederland

De CDBC sprak in zijn verslag over "vermoedens van beïnvloeding, inmenging en zelfs corruptie van Belgische ambtenaren door het Koninkrijk Marokko".

Het Brusselse parket, dat nu officieel met de zaak is belast, heeft eind maart 2024 een informatief onderzoek geopend. Dit onderzoek moet de speurders in staat stellen bewijsmateriaal te verzamelen en te bepalen of de beschuldigingen gegrond zijn.

Lees ook: Marokko beschuldigd van beïnvloeden islam België

De Brusselse procureur wil vooralsnog geen commentaar geven op de precieze beschuldigingen in het onderzoek. De aard van de vermeende feiten en de betrokken personen zijn dan ook nog niet bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team