9 juni 2022 - 19:00 - Wereld
De Brusselse jihadstrijdster Hafsa Sliti is van mening dat haar proces niet eerlijk is verlopen en gaat daarom haar veroordeling door het Antwerpse hof van beroep aanvechten, maar de advocaat-generaal bij het Hof van Cassatie oordeelt dat de zaak niet ontvankelijk is.
Sliti werd in december 2020 tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld door de correctionele rechtbank in Mechelen, voor lidmaatschap van een terreurgroep. Ze werd ook gedurende 10 jaar ontzet uit haar rechten. Ze tekende beroep aan tegen dit vonnis, maar werd door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld voor dezelfde feiten, schrijft Het Nieuwsblad.
Lees ook: Ilham B. uit Gouda tot 3,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld
Hafsa Sliti reisde in 2015 haar vader, die met Daesh vocht, achterna naar Syrië en sloot zich daar ook aan bij de terreurgroep. In de jaren daarna kreeg Sliti twee kinderen, van twee verschillende strijders van de terreurbeweging. Ze kwam in februari 2018 terecht in het gevangeniskamp Al-Roj, waardoor ze niet aanwezig kon zijn op haar proces. De verdediging stelt dat haar rechten daardoor zijn geschonden.
Lees ook: Bekende Nederlandse jihadist Samir A. komt vrij
De zaak werd dinsdag voor het Hof van Cassatie gebracht om te kijken of er procedurefouten zijn gemaakt, maar de advocaat-generaal stelt dat de argumenten van de verdediging van Sliti niet ontvankelijk zijn en feitelijke grondslag missen. Hij adviseerde het Hof om de Cassatie te verwerpen. De verdediging heeft een kort uitstel gekregen om schriftelijk te reageren op de vordering. Het proces wordt volgende week hervat. Sliti is inmiddels terug in België en verblijft nu in de gevangenis van Hasselt.
Marokkaanse Muay Thai-vechters in actie op ONE-gala
Donald Trump legt invoerrechten op, Marokko ook getroffen
Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert
Auto rijdt café binnen in Tanger, meerdere slachtoffers (video)
Indrukwekkend Russisch zeilschip meert aan in Agadir
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Algerije zwicht over Sahara voor herstel banden met Frankrijk
Zwitserse post spreekt nu ook Arabisch
EasyJet serveert tajine als dessert
Robot met kaftan in straten China (foto’s)
In Marokko geproduceerde auto is nummer 1 in Europa
Saoedi-Arabië’s Eid aankondiging voedt twijfel
Canadezen verruilen Verenigde Staten voor Marokko