20 september 2017 - 13:20 - Wereld
De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken wil de zoon van de omstreden imam El Alami Amaouch het land uitzetten.
De 18-jarige zoon van de Marokkaans-Nederlandse imam uit Verviers zit momenteel in een jeugdinrichting. Zijn verblijfsvergunning werd reeds ingetrokken volgens het Laatste Nieuws.
In 2015 trok de staatssecretaris voor Asiel en Migratie al de verblijfsvergunning van de vader, ook bekend als Alami abu Hamza, in. Dat gebeurde op basis van de Vreemdelingenwet waarbij de uitzetting van EU-burgers toegestaan is om nationale veiligheidsredenen.
Het blad bericht dat de uitzetting van de tiener te maken heeft met een filmpje dat vorig jaar op internet werd gedeeld en waarin de jongen opriep om christenen te doden.
« Oh Allah, verneder en vernietig de aanbidders van afgoden. Oh Allah, roei de hatelijke christenen uit. Dood hen allemaal en laat er geen enkele over », klonk het. De jongen vertelde dat hij het niet op christenen doelde maar op aanhangers van het Syrisch regime.
El Alami Amaouch woonde sinds 2006 in Dison bij Verviers. Over hem verklaarde Theo Francken: « Hij is gif voor onze moslimjongeren. Hij verheerlijkt het terrorisme. ». België waarschuwde Nederland in 2015 van de beslissing om zijn verblijfsvergunning in te trekken. « Die imam is Nederlander. Nederland heeft hem het staatsburgerschap gegeven. Wat zou Nederland in zo’n geval hebben gedaan? », verklaarde Francken toen. Amaouch probeerde eerst naar zijn oude moskee in Den Haag terug te keren maar was daar niet welkom. Het vertrok vervolgens naar Marokko.
Marokkaanse Muay Thai-vechters in actie op ONE-gala
Donald Trump legt invoerrechten op, Marokko ook getroffen
Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert
Auto rijdt café binnen in Tanger, meerdere slachtoffers (video)
Indrukwekkend Russisch zeilschip meert aan in Agadir
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Algerije zwicht over Sahara voor herstel banden met Frankrijk
Zwitserse post spreekt nu ook Arabisch
EasyJet serveert tajine als dessert
Robot met kaftan in straten China (foto’s)
In Marokko geproduceerde auto is nummer 1 in Europa
Saoedi-Arabië’s Eid aankondiging voedt twijfel
Canadezen verruilen Verenigde Staten voor Marokko