13 december 2024 - 23:00 - Economie
De Belgische tomatenteler Den Berk Délice heeft een nieuwe serre geopend in Agadir. De serre is gebouwd volgens het "mid-tech" concept en beschikt over moderne faciliteiten zoals een gesloten watersysteem en ventilatiemogelijkheden. De productie is in november gestart.
Met deze nieuwe serre in Marokko heeft Den Berk Délice nu meer dan 100 hectare aan teeltoppervlakte. Het is de tiende serre van het bedrijf, en de eerste buiten België.
Lees ook: Den Berk Délice: waarom de Belgische tomatenproducent naar Marokko verhuist
De bouw van de serre volgt op een jarenlange samenwerking met Marokkaanse telers. "We hebben samengewerkt met Marokkaanse telers voor de productie van onze rode cherrytomaten Pure Délice en ons assortiment cherrytomaten Party Délice", vertelt Loes van der Velden, verantwoordelijk voor verkoop en marketing. "Hoewel deze samenwerking succesvol was, wilden we meer controle over het teeltproces om de kwaliteit en de timing van de oogst beter te kunnen beheren."
Lees ook: Nederlandse innovatie in Agadir: nieuwe high-tech tomatenserre
Door in een eigen serre te telen, kan Den Berk Délice de productie beter plannen en klanten betrouwbare informatie geven over de te verwachten hoeveelheden. "Dit is een belangrijke meerwaarde voor retailers, die een stabiel en consistent aanbod willen", aldus Van der Velden. Den Berk Délice zorgt ook voor goede arbeidsomstandigheden voor het lokale personeel, met moderne faciliteiten zoals een kantine en kleedkamers. "We willen dat de werkomstandigheden in Marokko vergelijkbaar zijn met die in België", benadrukt Van der Velden.
Duitsland wil werknemers uit Marokko aantrekken
Belgische groep opent hightech serre in Agadir
Algerijnse leider gearresteerd na uitspraken over Marokkaanse Sahara
Brand in woning Marokkaans gezin in New Jersey, één dode
Frankrijk mobiliseert voor Marokkaans kind
Dit zoeken Marokkanen op Google
Belgische groep opent hightech serre in Agadir
Koffieprijzen uit het dak in Marokko
China bevestigt opening gigafabriek in Marokko
Textielbedrijven ontvluchten Portugal voor Marokko
Bank Al-Maghrib: "Marokkaanse dirham sterker"
Marokko: olijfolieprijzen voor 2025
Marokkaanse groei zet Spanje onder druk
Marokko leent opnieuw geld voor Nador West Med