Zoeken

Beni Ensar: ezelvlees in fastfoodrestaurants?

1 september 2024 - 09:40 - Marokko

©

Inwoners van Beni Ensar reageerden geschokt na de vondst van een afgehakte ezelskop en andere resten van het dier. Deze lugubere ontdekking heeft geleid tot grote verontwaardiging en bezorgdheid over de veiligheid en gezondheid in de stad.

De vondst van de ezelresten, waaronder botten, bij vuilcontainers in de buurt van de gemeentelijke markt heeft tot paniek geleid onder de inwoners. Ze vragen zich af wat er met het vlees van de ezel is gebeurd. De lokale autoriteiten en de politie zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen.

Lees ook: Marokko: geruchten over verkoop ezelvlees in Fnideq

De inwoners van Beni Ensar zijn verontwaardigd en eisen dat de verantwoordelijken voor deze misdaad worden opgespoord en gestraft. Ze vermoeden dat er sprake is van illegale handel in vlees, waarbij ezelvlees in het geheim wordt verkocht voor menselijke consumptie. Volgens Nadorcity zou het vlees vooral worden verkocht aan straatverkopers en fastfoodrestaurants in het centrum en de wijken van Beni Ensar.

Lees ook: Illegale vleeshandel ontmaskerd na vondst resten ezel in Meknes

Een groep inwoners heeft een oproep gedaan aan de autoriteiten om strenger op te treden tegen illegale straatverkopers en fastfoodrestaurants. Ook willen ze dat de slachthuizen in de stad beter worden gecontroleerd en dat er meer inspecties worden uitgevoerd om de voedselveiligheid van de inwoners en bezoekers van Beni Ensar te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team