Zoeken

Besnijdeniscampagne in Chefchaouen loopt uit op drama

11 oktober 2024 - 19:40 - Marokko

©

In Chefchaouen hebben vijf kinderen ernstige complicaties opgelopen na een besnijdenis die ze ondergingen tijdens een campagne van een lokale vereniging. De campagne was bedoeld voor 40 kinderen. Maatschappelijke organisaties roepen op tot een onderzoek naar deze zaak.

Na de collectieve besnijdeniscampagne "werden vijf kinderen slachtoffer van infecties en ernstige complicaties, waardoor ze moesten worden opgenomen in het regionaal ziekenhuis van Tanger", meldt Al Akhbar. "De toestand van twee van de vijf kinderen zou zeer ernstig zijn en kan zelfs leiden tot blijvende invaliditeit die moeilijk te behandelen is." De twee kinderen liggen nog steeds op de intensive care.

Lees ook: Arts in Nador moet 10 miljoen dirham betalen na foute besnijdenis

Mensenrechtenorganisaties doen een beroep op de autoriteiten, waaronder het ministerie van Volksgezondheid, het Openbaar Ministerie in Tetouan en alle andere betrokken instanties, om een onderzoek te starten naar deze zaak en de verantwoordelijken aan te wijzen.

Dit onderzoek "zal gebaseerd zijn op de medische rapporten van de specialisten van het regionaal ziekenhuis in Tanger, na onderzoek van de infecties aan de geslachtsdelen van de kinderen. Het onderzoek zal de verantwoordelijkheden vaststellen, ofwel van de artsen die de besnijdenissen hebben uitgevoerd, ofwel van de ouders met betrekking tot de nazorg, hygiëne en voorgeschreven behandelingen", benadrukt de krant.

Lees ook: Mohamed Amine (2) overleden na een besnijdenis

Volgens dezelfde bron organiseerde een lokale vereniging in Chefchaouen deze collectieve besnijdeniscampagne op 20 september, ter gelegenheid van de Mawlid Annabawi-viering, voor 40 kinderen uit arme gezinnen. Een medisch team "voerde de besnijdenissen uit in ongeschikte omstandigheden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team