Zoeken

Vrouw bevalt voor gesloten gezondheidscentrum in Marokko

19 augustus 2024 - 13:50 - Marokko

©

Een vrouw heeft vorige week in een auto moeten bevallen voor een gesloten gezondheidscentrum in de gemeente Beni Arouss, in de provincie Larache. De kraamzorg in het enige gezondheidscentrum in de regio werd stopgezet vanwege een gebrek aan verloskundigen.

Het nieuws van de sluiting van de kraamafdeling op 15 augustus schokte de inwoners van Beni Arouss en omgeving. Een bericht op de deur van het gezondheidscentrum adviseert patiënten om naar een ander centrum of naar het regionaal ziekenhuis in Larache of Tanger te gaan.

Lees ook: Vrouw bevalt op straat in Chefchaouen, dokters onvindbaar

Dit incident leidde tot grote verontwaardiging onder de bevolking, die eist dat minister van Volksgezondheid Khalid Aït Taleb een onderzoek instelt naar de stopzetting van de diensten.

Een commissie van de provinciale gezondheidsdelegatie constateerde dat twee verpleegkundigen en de hoofdarts al maanden afwezig waren in het gezondheidscentrum. De commissie besloot het bericht over de sluiting te verwijderen en verloskundigen in te zetten voor de hele week. Er worden ook disciplinaire maatregelen genomen tegen de afwezige verpleegkundigen en de persoon die het bericht over de sluiting heeft opgehangen wordt verhoord.

De voorzitter van de gemeente Tazroute, Ahmed Ouhabi, noemde de situatie "catastrofaal" en benadrukte dat de gezondheidszorg ontoereikend is voor de 16.000 inwoners, die meer dan 113 kilometer moeten reizen voor eenvoudige medische consulten.

Lees ook: Schokkende video van bevalling in tuin van ziekenhuis in Youssoufia

Eerder waren er al klachten over het gedrag van het personeel in Beni Arouss, waaronder de afwezigheid van de hoofdverpleegkundige tijdens werkuren. Een onderzoek door de provinciale gezondheidsdelegatie bracht ernstige tekortkomingen in het management van het centrum aan het licht, maar er werden weinig verbeteringen doorgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team