Zoeken

Boetes voor voetgangers terug in Rabat

25 september 2024 - 20:30 - Marokko

©

Voetgangers in Rabat die de straat oversteken buiten het zebrapad moeten oppassen. De politie deelt weer boetes uit voor deze overtreding, wat tot gemengde reacties leidt.

Verschillende inwoners van de Marokkaanse hoofdstad hebben onlangs een boete van 25 dirham gekregen omdat ze de straat overstaken zonder gebruik te maken van het zebrapad. Dit is een overtreding van de verkeersregels. De maatregel is bedoeld om het naleven van de verkeersregels te bevorderen en het aantal ongelukken met voetgangers te verminderen.

Lees ook: Marokko: DGSN geeft uitleg over zebrapad boetes

Het opnieuw invoeren van deze boetes roept echter veel discussie op en benadrukt hoe belangrijk het is dat voetgangers zich aan de regels houden. De boetes werden voor het eerst ingevoerd in 2017, onder de regering van Abdelilah Benkirane.

Lees ook: Koning Mohammed VI stopt stoet voor voetganger (video)

Volgens artikel 187 van de verkeerswet kan elke overtreding van de verkeersregels "worden bestraft met een boete van 20 tot 50 dirham", in overeenstemming met artikel 94 van dezelfde wet, dat voetgangers verplicht de verkeersregels te respecteren om ongelukken te voorkomen. Een bewustwordingscampagne is nodig om de aandacht van voetgangers te vestigen op deze kwestie van verkeersveiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team