12 september 2022 - 18:00 - Economie
Het Marokkaanse ministerie van Vervoer en Logistiek heeft laten weten dat de haven van Marina Smir bij Fnideq niet voldoet aan de technische normen om een directe bootverbinding te openen met de Spaanse havens van Algeciras en Malaga.
De haven van Marina Smir, in de buurt van Sebta, beschikt niet over de technische kenmerken om een directe scheepvaartlijn met Algeciras en Malaga te openen, meldt het ministerie in antwoord op een vraag van Kamerlid Hamid Al Daraq, die stelt dat de haven alle "middelen heeft die nodig zijn om het toerisme en de economie te bevorderen".
Lees ook: Record toeloop Wereld-Marokkanen in Spaanse havens
In zijn antwoord, dat door El Faro de Ceuta werd gepubliceerd, voegt het ministerie eraan toe dat de haven van Marina Smir "reeds een aanzienlijke bijdrage levert aan de bevordering van de toeristische aantrekkelijkheid en investeringen in de noordelijke regio", maar de capaciteit niet heeft om commerciële schepen te ontvangen, dit ondanks de uitbreidingswerken die in 2009 werden uitgevoerd.
Lees ook: Grootste havens ter wereld komen samen in Tanger Med
Het ministerie herinnert eraan dat er reeds maritieme verbindingen voor passagiers en goederen zijn tussen de havens Tanger Med en Tanger-Medina en Europese havens. Al Daraq dringt echter aan op de noodzaak om een directe zeeverbinding tot stand te brengen tussen Marina Smir en de Spaanse havens van Algeciras en Malaga om meer toeristen en investeerders naar de regio te trekken en om de doorvoer van reizigers te verbeteren.
Afrika Cup 2025: dit zijn de 24 landen die gekwalificeerd zijn voor Marokko
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden