Zoeken

Bosbrand woedt op berg Tiziran in Chefchaouen

26 juni 2024 - 13:00 - Marokko

©

Maandagmorgen is er een nieuwe bosbrand uitgebroken in de bossen van de berg Tiziran, in de gemeente Bab Berred in de provincie Chefchaouen. De brand verspreidde zich snel door de sterke wind.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer, boswachters van de gemeenten Bab Berred, Tamorot en Iounane, en medewerkers van het Nationaal Agentschap voor Water en Bossen (ANEF) snelden ter plaatse om de brand te bestrijden.

Lees ook: Brand in Tanger: 10 hectare bos verwoest (video)

Volgens lokale bronnen was het blussen van de brand moeilijk vanwege de bergachtige omgeving. De brandweerlieden wisten echter snel een groot deel van de brandhaarden in te sluiten om te voorkomen dat de brand zich zou uitbreiden naar de rest van de bossen. De Koninklijke Gendarmerie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Lees ook: Drie brandweermannen omgekomen bij bosbrand in M’diq

De ANEF had op vrijdag 21 juni al gewaarschuwd voor een "middel" tot "extreem" risico op bosbranden in verschillende provincies van het koninkrijk in de periode van 22 tot 24 juni. Voor de provincies Tanger-Assilah, Fahs-Anjra, Nador, Taza, Khenifra, Larache, Taounate, Berkane, Al Haouz en Essaouira, was een code rood waarschuwing afgegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team