Zoeken

Bouregreg-promenade wordt groene oase in Rabat

5 augustus 2024 - 08:00 - Marokko

©

De werkzaamheden aan de Bouregreg-promenade in Rabat zijn onlangs begonnen en zullen naar verwachting 14 maanden duren. Het project, dat 190 miljoen dirham kost, is onderdeel van de voorbereidingen voor de Afrika Cup 2025 en het WK voetbal 2030, die beide in Marokko worden gehouden.

De herinrichting van de promenade langs de Bouregreg-rivier moet het toeristisch aanbod van Rabat en de naburige stad Salé verbeteren. Er komen nieuwe ontspannings-, recreatie- en culturele voorzieningen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan natuurbehoud en milieubescherming.

Lees ook: Luchthaven Rabat krijgt make-over

Het project wordt uitgevoerd onder toezicht van het speciaal opgerichte Agentschap voor de Ontwikkeling van de Bouregreg-vallei. De werkzaamheden beslaan een gebied van meer dan 6000 hectare, van de monding van de rivier tot aan de Sidi Mohammed Ben Abdellah-dam.

Lees ook: Rabat krijgt modern treinstation voor Afrika Cup 2025

De Bouregreg-promenade heeft een strategische ligging en historische waarde, waardoor het project van groot belang is voor de stad. Het moet Rabat een modernere uitstraling geven en de stad op de kaart zetten als een belangrijke metropool en toeristische bestemming in Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team