Zoeken

Brits bedrijf gaat op zoek naar goud in Marokko

22 augustus 2024 - 10:30 - Economie

©

Het Britse mijnbouwbedrijf Aterian is begonnen met zijn eerste verkenningsboringen in Marokko. Het project richt zich op de Agdz-mijn in het Anti-Atlasgebergte, waar het bedrijf op zoek gaat naar koper, zilver en goud.

Aterian heeft aangekondigd dat het tien boringen zal uitvoeren op vier veelbelovende locaties binnen het 34,5 vierkante kilometer grote gebied. Het bedrijf maakt gebruik van een RC-boormachine die speciaal voor deze klus is aangepast.

Lees ook: Grote kopermijn ontdekt in Marokko

De boringen zijn gericht op gebieden met interessante geologische structuren en geofysische metingen. Aterian hoopt op verschillende plekken hoge concentraties koper, zilver en goud aan te treffen, variërend van 2,71% koper tot 1,9 gram goud per ton.

Charles Bray, de directeur van Aterian, toont zich enthousiast over de start van het boorprogramma in Marokko. Hij benadrukt dat het bedrijf bezig is met het stroomlijnen en prioriteren van zijn projecten in het koninkrijk, met als doel om ook andere projecten naar de boorfase te brengen. In Agdz zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang en de verbeteringen aan de infrastructuur zijn bijna voltooid.

Lees ook: Aya Gold & Silver gaat diamantmijnen exploiteren in Marokko

De Agdz-mijn heeft volgens eerdere grondmonsters veelbelovende vooruitzichten voor koper en zilver. Bovendien ligt de mijn op slechts 14 kilometer afstand van de Bouskour-mijn van Managem, waar al 53 miljoen ton kopererts met een gehalte van 0,8% koper en 9 gram zilver per ton is gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team