Zoeken

Britse vertelt hoe ze niet naar Marokko mocht

22 augustus 2024 - 17:10 - Wereld

©

Een Britse vrouw heeft een vervelende ervaring gehad op de luchthaven van Manchester toen ze met haar gezin op vakantie naar Marokko wilde gaan. Anna Laffin werd geweigerd aan boord van het vliegtuig omdat haar paspoort, uitgegeven in mei 2014, te oud was.

Anna Laffin, een 46-jarige verpleegster, was zich van geen kwaad bewust en had haar paspoort niet vernieuwd omdat ze dacht dat het nog geldig was voor haar vakantie. Bij de gate werd ze echter apart genomen en kreeg te horen dat haar paspoort niet geldig was omdat het tien jaar oud was. Hoewel haar paspoort nog zes maanden geldig was en ze maar drie maanden in Marokko zou blijven, mocht ze niet mee. Ze moest machteloos toezien hoe haar familie zonder haar vertrok.

Lees ook: Naaktlopende toerist zorgt voor opschudding op strand Al Hoceima

De volgende dag nam Laffin contact op met de klantenservice van TUI, de luchtvaartmaatschappij waarmee ze zou vliegen. Een medewerker bood zijn excuses aan en gaf toe dat ze ten onrechte de toegang was geweigerd. Het personeel had volgens hem de regels voor reizen naar de Europese Unie toegepast, waar een paspoort niet ouder dan tien jaar mag zijn, in plaats van de regels voor Marokko.

TUI heeft de fout erkend en beloofde Anna Laffin te helpen. Ze boden haar een andere vakantiebestemming aan, maar dat was te laat omdat haar familie al in Marokko was. Uiteindelijk regelde TUI een taxi en een hotel voor haar, zodat ze twee dagen later alsnog naar Marokko kon vliegen vanaf Birmingham.

Lees ook: Toeriste in Chefchaouen geschokt door straatintimidatie vanwege outfit (video)

Laffin heeft inmiddels een klacht ingediend bij TUI. Ze vond het incident vernederend omdat het zich voor de ogen van alle andere passagiers afspeelde. TUI heeft nogmaals excuses aangeboden en beloofd dat Laffin een passende vergoeding zal krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team