– 1 bos spinazie
– 1 eetlepel boter
– Zout
– Peper
– 2 fijngehakte ajuinen
– 2 eetlepels olie
– 2 teentjes geperste knoflook
– 1 losgeklopt ei
– 150 g verse kaas
– Een snufje geraspte nootmuskaat
– 250 g brick- of filodeeg
– 1 theelepel boter gemengd met een eigeel
– Frituurolie
Was en hak de spinaziebladeren fijn. Doe in een koekenpan met de boter, zout en peper en laat bakken tot het water volledig is verdampt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Fruit de fijngehakte ajuin samen met de knoflook, peper en zout in olie. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Doe de spinazie, ajuin, losgeklopt ei, muskaatnoot en verse kaas in een kom en meng alles goed samen.
Snijd de vellen filodeeg in lange repen, leg een beetje vulling aan het eind van elke reep en vouw in een driehoekvorm. Plak de randen dicht met het mengsel van boter en eigeel.
Bak de briwats enkele minuten in hete frituurolie tot ze mooi goudkleurig zijn. Laat even uitlekken en dien warm op.
Maakouda
Marokkaanse auberginesalade
Batbot gevuld met tonijn
Marokkaanse worstenbroodjes
Flapjes met khlii (gedroogd vlees)
Marokkaanse bladerdeeghapjes met kip