– 250 g bladerdeeg
– 4 fijngehakte uien
– 3 eetlepels olie
– Peper
– Zout
– 1/2 blikje fijngehakte paddenstoelen
– 350 g kipgehakt
– 1 geraspte wortel
– 80 g paneermeel
– 1 eetlepel vers geraspte gember
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– losgeklopt eiwit
Decoratie
– 1 losgeklopt ei
– 2 eetlepels sesamzaadjes
Bak de uien in een beetje olie, voeg zout en peper toe. Roer tot de uien glazig worden, voeg dan de paddenstoelen toe en laat nog 2 minuten op het vuur.
Meng het kipgehakt in een grote kom met de geraspte wortel, paneermeel, gember en peterselie. Voeg de ajuinen en paddenstoelen toe en meng goed tot een gladde vulling.
Rol het bladerdeeg uit op een werkvlak en snijd in repen van 15 x 30 cm. Bestrijk de kanten van de repen met eiwit. Maak lange staven met de vulling en leg op elke reep bladerdeeg een staafje vulling. Rol het deeg om de vulling heen om het goed te bedekken en wikkel de rollen in vershoudfolie. Laat één uur in de diepvriezer rusten.
Haal de rollen uit de diepvriezer, bestrijk met het losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Snijd in kleine rolletjes van 5 cm en leg op een geoliede bakplaat. Laat 15 minuten op 180°C in de oven bakken tot de rolletjes mooi goudbruin zijn. Serveer warm.
Courgettebeignets
Brick met tonijn
Batbot gevuld met gehaktvlees
Marokkaanse hapjes met garnaal
Taktouka salade
Gehaktflapjes