19 juni 2022 - 11:40 - Wereld
Het Brusselse parlement heeft tegen de verplichting gestemd om dieren eerst te verdoven, voordat ze worden geslacht in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daarmee worden de conclusies van de Milieucommissie bevestigd.
Op vrijdag 17 juni verwierp het Brussels Parlement het verbod op onverdoofd slachten. In totaal stemden 42 parlementsleden voor de verwerping van het voorstel, 38 parlementsleden stemden tegen en 8 parlementsleden onthielden zich. Ook de commissie Leefmilieu slaagde er eerder niet in om een meerderheid te verzamelen voor een verbod op onverdoofd slachten. Dat betekent dat het verbod op onverdoofd slachten er voorlopig niet komt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Lees ook: Brussel: 100.000 handtekeningen voor behoud ritueel slachten
De stemming in het Brussels Parlement heeft sterke reacties uitgelokt bij Ann De Greef, directeur van de dierenrechtenorganisatie Gaia. "Politici moeten zich laten leiden door de wetenschap. Dit is duidelijk niet het geval. Honderdduizenden dieren zullen nu nog steeds met de ergste pijn worden geslacht", zei ze in een gesprek met Belga.
Lees ook: Vlaanderen mag van Europees hof onverdoofd slachten verbieden
"Degenen die tegen de tekst hebben gestemd of zich van stemming hebben onthouden, zijn geen "islamogauchisten". En ik ben geen "islamogauchiste," verklaarde Céline Frémault, de fractieleider van Les Engagés, woedend. Ze onthield zich van de stemming. "De tekst is het resultaat van gebrekkig werk, zowel op vlak van de inhoud als qua vorm, en is er doorheen gejaagd in een verscheurde samenleving. Een debat dat verdeelt in plaats van verenigt", voegde ze eraan toe.
Marokkaanse Muay Thai-vechters in actie op ONE-gala
Donald Trump legt invoerrechten op, Marokko ook getroffen
Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert
Auto rijdt café binnen in Tanger, meerdere slachtoffers (video)
Indrukwekkend Russisch zeilschip meert aan in Agadir
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Algerije zwicht over Sahara voor herstel banden met Frankrijk
Zwitserse post spreekt nu ook Arabisch
EasyJet serveert tajine als dessert
Robot met kaftan in straten China (foto’s)
In Marokko geproduceerde auto is nummer 1 in Europa
Saoedi-Arabië’s Eid aankondiging voedt twijfel
Canadezen verruilen Verenigde Staten voor Marokko