Zoeken

Buitensporige parkeertarieven zorgen voor woede in Marokko

15 juli 2024 - 22:10 - Marokko

©

De gemeente Harhora bij Rabat heeft zich de woede van inwoners op de hals gehaald met de invoering van "buitensporige" parkeerkosten op een openbare parkeerplaats midden in de stad. De maatregel, die samenvalt met het begin van de zomervakantie, wordt gezien als onrechtvaardig, vooral in deze economisch moeilijke tijden.

De nieuwe tarieven, variërend van 5 dirham voor minder dan een uur tot 23 dirham voor 24 uur, met een toeslag van 1 dirham per extra uur, stuitten op felle kritiek. Ook het maandabonnement, dat 400 dirham kost overdag en 500 dirham ’s nachts, heeft de woede van de inwoners gewekt.

Lees ook: Automobilisten in Harhora woedend

Burgers klagen over het gebrek aan gratis parkeergelegenheid in de stad, waardoor ze gedwongen worden hoge bedragen te betalen om hun auto te parkeren. Er zijn steeds meer oproepen om de tarieven te herzien of zelfs af te schaffen.

De burgemeester van Harhora, Mohamed Kherif, heeft alleen aangegeven dat de beslissing onderdeel is van een samenwerking met een ontwikkelingsbedrijf, zonder verdere details te geven. De nieuwe tarieven hebben de woede van de burgers aangewakkerd, die het zien als een extra last bovenop de afpersing door illegale parkeerwachters.

Lees ook: Marrakech in de ban van parkeerterreur

Wetenswaardig is dat het creëren van een parkeerdienst onder de verantwoordelijkheid van gemeenteraden valt. Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat verschillende gemeenten moderne mechanismen hebben ingevoerd om parkeerdiensten te beheren, met name door het oprichten van lokale ontwikkelingsbedrijven of door gedelegeerd beheer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team