Zoeken

Busbedrijf Alsa onder vuur in Tanger

15 juli 2024 - 23:50 - Marokko

©

In Tanger ligt het busbedrijf Alsa onder vuur vanwege verschillende problemen, waaronder kapotte airconditioning in de bussen tijdens de hittegolf.

"De bussen van Alsa zijn veranderd in rijdende sauna’s omdat de airco’s kapot zijn of niet werken", klaagt Ahmed Berraho, gemeenteraadslid in Tanger. Volgens hem is het leveren van werkende airconditioning vastgelegd in het contract met Alsa, dat inmiddels is afgelopen. Berraho is kritisch over het feit dat het contract tijdelijk is verlengd "zonder dat wij op de hoogte zijn gebracht van de voorwaarden van deze verlenging".

Lees ook: Prijsstijging openbaar vervoer Marrakech zorgt voor onrust

Berraho hekelt ook "de afwezigheid van de toezicht- en controlecommissie onder leiding van de burgemeester". "We hebben als gemeenteraadsleden sinds mei veel gesproken over de voorbereidingen op de zomer en de noodzaak om goede diensten te leveren in deze periode", voegt hij eraan toe. Volgens het gemeenteraadslid zijn de problemen al eerder aangekaart, maar is er niets mee gedaan. Dit zorgt voor veel ongemak bij de reizigers, vooral tijdens de hittegolf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team