Zoeken

Busje veroorzaakt ravage in Tanger, meerdere doden en gewonden

28 augustus 2024 - 20:30 - Marokko

©

Een vreselijk ongeluk vond zondagavond plaats op een rotonde in Tanger. Een minibus die werd gebruikt voor illegaal personenvervoer, botste tijdens een poging van de chauffeur om aan de politie te ontkomen. Twee mensen kwamen daarbij om het leven.

Volgens lokale bronnen raakten ook een twintigtal mensen gewond. Zij werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar de toestand van zes van hen als ernstig wordt beschreven. De medische teams van zowel het Mohammed V Regionaal Ziekenhuis als het Academisch Ziekenhuis zijn ingezet om de gewonden te behandelen.

Lees ook: Moeder en dochters kritiek na aanrijding door Duitse-Marokkaan in Tanger

De politie heeft direct actie ondernomen om de buschauffeur, die na het ongeval probeerde te vluchten, aan te houden. Hij zal naar verwachting worden aangeklaagd van nalatigheid en het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval.

Lees ook: Marokkaan uit Zwitserland rijdt meerdere mensen aan in Marrakech (video)

Het ongeval heeft geleid tot woede en verontwaardiging onder de bevolking. Mensen eisen strengere controles op illegaal personenvervoer in Tanger, dat een serieuze bedreiging vormt voor de openbare veiligheid. Er wordt opgeroepen tot harde maatregelen om dit gevaarlijke fenomeen aan te pakken en herhaling van dergelijke tragische ongevallen te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team