Zoeken

Bussen in brand, reizigers in gevaar: openbaar vervoer Tetouan faalt

27 augustus 2024 - 15:30 - Marokko

©

De problemen met het openbaar vervoer in Tetouan en omstreken lijken nog lang niet opgelost. Na een incident waarbij een bus in vlammen opging, maken inwoners zich steeds meer zorgen over de veiligheid van de verouderde bussen.

Hespress ontving boze reacties van burgers die hun frustratie uitten over de aanhoudende problemen met het openbaar vervoer. Ondanks financiële steun aan het vervoersbedrijf is er volgens de inwoners weinig verbeterd. Ze klagen over een tekort aan bussen, wat leidt tot overvolle voertuigen en onregelmatige dienstregelingen die het dagelijks leven ontwrichten.

Lees ook: Vervoerscrisis Tetouan: nieuw beheer voor stadsbussen

Ook de mechanische staat van de bussen wordt bekritiseerd. Veel bussen verkeren in slechte staat en vormen een potentieel gevaar voor de passagiers. Enkele dagen geleden brandde nog een lijnbus volledig uit in de stad in Noord-Marokko.

Youssef Belhassan, een lokale activist, noemt de situatie van het openbaar vervoer in Tetouan en omgeving "verschrikkelijk". Hij vraagt zich af hoe het mogelijk is dat een regio met een bloeiende toeristische sector nog steeds gebruikmaakt van "verroeste bussen die geen enkele veiligheidsnorm halen en de waardigheid van de passagiers niet respecteren". Belhassan wijst op het aantal bussen dat in brand vliegt, pech krijgt of stilvalt als bewijs voor de slechte staat van het materieel. Hij benadrukt ook dat het vervoersbedrijf zich niet aan de afspraken houdt, omdat het geen nieuwe lijnen heeft geopend naar andere delen van de regio, zoals was beloofd.

Tijdens de zomer, wanneer de stranden van de regio miljoenen Marokkaanse toeristen trekken, worden de problemen nog groter, aldus Belhassan. Mensen worden "in deze verroeste blikken dozen gepropt" zonder enig respect of veiligheid. Het aantal bussen is volgens hem veel te laag, waardoor het moeilijk is om tussen de verschillende strandgebieden te reizen.

Lees ook: Drama nipt voorkomen: bus brandt volledig uit in Tetouan

Belhassan ziet het openbaar vervoer in Tetouan en omgeving als een "groot bewijs van het falen van het beheer van een vitale openbare dienst". Hij is verbaasd over het stilzwijgen van de "verantwoordelijken voor deze schandalen" en hun onvermogen om een oplossing te vinden voor een probleem dat de bedrijven veel geld oplevert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team