Carlo Ancelotti kwaad op Brahim Diaz

2 september 2024 - 08:50 - Sport

©

Carlo Ancelotti, de Italiaanse coach van Real Madrid, is niet te spreken over de prestatie van de Marokkaanse international Brahim Diaz tijdens het gelijkspel tegen Las Palmas (1-1). Ancelotti lijkt spijt te hebben dat hij Diaz de voorkeur gaf boven Rodrygo.

De trainer, die na het eerdere gelijkspel tegen Mallorca (1-1) op zoek was naar een overwinning, gaf Diaz de kans om zich te bewijzen. Helaas voldeed de Atlas Leeuw niet aan de verwachtingen. In de eerste helft was de jonge aanvaller onzichtbaar en wist hij geen verschil te maken.

Real Madrid keek halverwege tegen een 1-0 achterstand aan en een zichtbaar teleurgestelde Ancelotti verving Diaz na rust door Rodrygo. De Braziliaan toonde meer initiatief en bracht de verdediging van Las Palmas in de problemen, maar wist niet te scoren. Uiteindelijk bleef het bij een gelijkspel voor Real Madrid.

Volgens sommige waarnemers heeft Diaz een kans gemist om te laten zien dat hij thuishoort in het A-team van Real Madrid. Met de felle concurrentie in de aanval, met sterren als Mbappé, Vinicius en Rodrygo, had Brahim Diaz deze kans kunnen aangrijpen om indruk te maken en in de plannen van Ancelotti te blijven. Maar na deze teleurstellende prestatie tegen Las Palmas dreigt de Marokkaanse international meer tijd op de bank door te brengen.