Zoeken

Casablanca worstelt met daklozen en geesteszieken

6 september 2024 - 06:00 - Marokko

©

Het groeiende aantal daklozen en mensen met psychische problemen op straat in Casablanca baart inwoners zorgen. Ze vragen de autoriteiten om actie te ondernemen en deze kwetsbare mensen te helpen.

De situatie in Casablanca is schrijnend. Steeds meer daklozen en mensen met psychische problemen zwerven door de straten, parken en plantsoenen van de economische hoofdstad van Marokko. De inwoners voelen zich machteloos en dringen er bij de autoriteiten op aan om hun verantwoordelijkheid te nemen en deze mensen een veilig onderkomen te bieden.

Lees ook: Bedelaar zorgt voor ophef in Tanger na virale video

De daklozen en geesteszieken zijn kwetsbaar en lopen allerlei risico’s, zeggen de inwoners van Casablanca. Ze wijzen op het gevaar van fysieke aanvallen, die kunnen leiden tot ernstige verwondingen of zelfs de dood.

De autoriteiten van de regio Casablanca-Settat zijn van plan een centrum op te richten om de stad te ontdoen van deze daklozen vóór het WK 2030, dat Marokko samen met Spanje en Portugal zal organiseren. Het centrum zou gebouwd moeten worden op een terrein van 20 hectare in de gemeente Sidi Hajjaj Oued Hassar in de provincie Mediouna en een investering van 300 miljoen dirham vergen. Maatschappelijke organisaties twijfelen echter aan het vermogen van de lokale autoriteiten om dit project te realiseren.

Lees ook: Al Hoceima jaagt bedelaars en daklozen weg (video)

De burgemeester van Casablanca heeft de lancering aangekondigd van een nieuw programma dat financiële steun biedt aan maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de verbetering van de levensomstandigheden van kwetsbare groepen, waaronder straatkinderen en daklozen. Geïnteresseerde NGO’s hebben tot 12 september de tijd om hun dossiers in te dienen via het digitale platform CASA IN.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team