Zoeken

Bewoners Agadir zijn het zat

8 augustus 2024 - 18:00 - Marokko

©

Inwoners van verschillende wijken in Agadir hebben er genoeg van om samen te leven met zwerfhonden en daklozen. Ze roepen de autoriteiten op om hun veiligheid te waarborgen en een einde te maken aan deze situatie.

Bewoners van de wijk Al Qods hebben een klacht ingediend bij de Wali van de regio Souss-Massa en de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Agadir. Ze klagen over de "overlast en veiligheidsrisico’s" die worden veroorzaakt door de toename van zwerfhonden en daklozen in de stad. "We willen de problemen en gevaren melden waarmee we dagelijks worden geconfronteerd vanwege zwerfhonden en een groep criminelen die het plein van de wijk hebben veranderd in een plek voor prostitutie en drugshandel, wat een grote bedreiging vormt voor onze veiligheid en die van onze kinderen," staat in de klacht.

Lees ook: Al Hoceima jaagt bedelaars en daklozen weg (video)

Dit probleem neemt toe in de stad, waarschuwen de klagers, die eraan herinneren dat zwerfhonden al jaren "hun dagelijks leven ondraaglijk maken en hun rust en veiligheid verstoren". "Ondanks onze vele klachten bij alle bevoegde autoriteiten gedurende meer dan zes jaar, hebben we geen enkele actie gezien om de veiligheid van de inwoners te garanderen," betreuren de bewoners. Ze roepen de autoriteiten op om dringend maatregelen te nemen om "de inwoners van de wijk Al Qods te beschermen tegen alle bedreigingen en gevaren die ons omringen voordat het te laat is."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team